En İyi WordPress Eklentileri

en iyi wp eklentileri

En iyi WordPress eklentileri ile sitenizi daha hızlı hale getirin, trafiği arttırın ve ziyaretçileriniz için web sitesi güvenliğini yükseltin.

Çok fazla WordPress eklentisi yüklemek sitenizi yavaşlatabilir. Ayrıca bazı eklentiler birbiriyle çalışırken problem yaratabilir.

Blogumda çok olmasa da bazı eklentiler kullanıyorum. Bu eklentiler genel olarak sitemdeki işlemleri kolayca halletmemi sağlıyor.

Sitenizi geliştirmek için şu anda yükleyebileceğiniz en iyi altı WordPress eklentisinin bir listesini hazırladım. İncelemelerden sonra, seçeneklerinizi nasıl değerlendireceğinizi ve sorunlardan nasıl kaçınacağınızı göstereceğim.

#1 – WP Roket İncelemesi – Hızlandırmak için En İyi Eklenti

hız eklentisi

WordPress siteler bazen sunucunuza çok fazla yük bindirebilir ve bu da sunucunuzun çökme olasılığını arttırabilir. Bu türk sıkıntılı durumlardan kaçınmak ve tüm sitelerinizin süper hızlı yüklenmesini sağlamak için WP Rocket gibi bir önbellek eklentisine ihtiyacınız var.

WP Rocket, web sitenizin hızını ve performansını artırmak için tasarlanmış basit ve etkili bir eklentidir.  Otomatik olarak web sitenizin önbelleğini oluşturarak anında performans artışı sağlar.

Eklenti, sayfa önbelleği, gzip sıkıştırması ve önbelleğe otomatik olarak ön yükleme gibi önerilen WordPress önbelleğe alma ayarlarını açar. Sayfa yükleme sürenizi iyileştirmek ve hemen çıkma oranını azaltmak için CDN desteği, gecikmeli yükleme görüntüleri, DNS önceden getirme ve küçültme gibi diğer özellikleri de etkinleştirebilirsiniz.

WP Rocket’in tek kötü tarafı ücretli olması. Site başına yıllık lisans için 49 dolar istiyorlar. Eğer para vermek istemezseniz başka WordPress önbellek eklentileri var. Ama WP Rocket hala kategorideki bir numaralı seçimim. WordPress siteleri ücretli hızlandıran kişiler genelde bu uygulamayı kullanıyorlar.

#2 – Yoast SEO İncelemesi – Organik Web Sitesi Trafiğini Artırmak İçin En İyi Eklenti

seo

SEO konusunda uzman olan kullanıcılar hedeflerine ulaşmak için Yoast SEO‘yı kullanıyor. Tek yapmanız gereken bir anahtar kelime seçmek. Yoast SEO daha sonra sayfanızı bu kelimeye göre optimize edecektir.

Yalnızca içeriklerinizi Google’a uyumlu hale getirip geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda içeriğinizin okunabilirliğini de analiz eder. İçeriğinizi, resimlerinizi, meta açıklamalarınızı, başlıklarınızı ve anahtar kelimelerinizi optimize etmek için size gerçek zamanlı sayfa analizi sunar.

WordPress eklenti kaynağındaki en popüler SEO aracıdır.

Yoast, cümlelerinizin ve paragraflarınızın uzunluğunu, yeterli geçiş sözcükleri veya alt başlıklar kullanıp kullanmadığınızı, ne sıklıkta kullandığınızı vb. kontrol eder.

#3 – Akismet İncelemesi – Spam Koruması için En İyi Eklenti

spam

Ne yazık ki, WordPress kullanıyorsanız spam yorumlar kaçınılmazdır.

Yine de Akismet ile ne kadar orijinal görünürlerse görünsünler spam yorumları etkili ve zahmetsizce ortadan kaldırabilirsiniz. WordPress’in ana şirketi Automattic tarafından geliştirilen resmi anti-spam eklentisidir.

Eklentinin birkaç spam yorumunu kaçırma veya yanlış pozitifleri tanımlamama ihtimali var. Sadece onları seçmeniz gerekir. Eklenti yaptığınız seçimleri zamanla öğrenir ve filtrelemeyi daha iyi hale gelir.

İndirmesi ücretsiz olsa da, eklentiyi kullanmak için bir Akismet.com API anahtarına ihtiyacınız olacak. Bu anahtarlar kişisel bloglar için ücretsizdir.

#4 – Wordfence Security İncelemesi – Güvenlik İçin En İyi Eklenti

wordfence security

Wordfence, WordPress için güvenlik duvarı ve virüs tarayıcı eklentisidir. Kötü niyetli bilgisayar yazılımları, kötü amaçlı kodlar, spam ve diğer tehditlere karşı tam koruma sağlar.

Bu eklenti kötü amaçlı yazılımları dosyalar içerisinde arar, tema ve eklenti dosyalarını WordPress.org deposundaki kayıtlarla karşılaştırarak bütünlüklerini doğrulamasını ve değişiklikleri size bildirilmesini sağlar.

#5 – UpdraftPlus İncelemesi – Site Yedeklemesi için En İyi Eklenti

updraft yedekleme

Genel olarak birçok kişi yedekleme eklentisi kullanmıyor. Siz bu hatayı sakın yapmayın.

Her gün binlerce site saldırıya uğruyor. WordPress siteler bilgisayar korsanları için gerçekten yaygın bir hedeftir çünkü çok popülerdir. İnternet sitelerinin bir çoğu WordPress altyapısı kullanır. Sizin de bir hack durumu başınıza gelebilir.

Çok sayıda WordPress yedekleme eklentisi var. Ancak yalnızca birkaçı UpdraftPlus kadar güçlü ve kullanıcı dostudur . Updraft, otomatik yedeklemeler ayarlamanıza ve dosyalarınızı Google Drive, FTP, e-posta ve Dropbox gibi bulutta saklamanıza olanak tanır. Kesinlikle bu olmazsa olmaz eklentiyi yüklemeyi unutmayın!

#6 – MonsterInsights İncelemesi – Veri Takibi İçin En İyisi

monster

Veri takibi, web sitenizi ölçeklendirmek ve geliştirmek için çok önemlidir. Gerçekler olmadan, sahip olacağınız tek şey varsayımlardır. MonsterInsights , Google Analytics ile ilgili hizmetlerinizi eklemenize, özelleştirmenize ve yönetmenize olanak tanır. Bunun için sitenizden ayrılmanıza gerek kalmaz.

Google Analytics, her web sayfasının nasıl performans gösterdiği ve hangi çevrimiçi kampanyaların en fazla trafik ve dönüşüm getirdiği hakkında size önemli bilgiler vererek web sitenizi, içeriğinizi ve daha iyi kullanıcı deneyiminizi geliştirmenize yardımcı olur.

En İyi WordPress Eklentisini Bulmak İçin Baktıklarım

Yukarıda 6 tane olmazsa olmaz eklentiyi derledim. Tabi ki WordPress Eklenti Deposu‘nda 53binden fazla eklenti var. Web sitenize en uygun olanı siz değerlendirmelisiniz.

WordPress Eklenti Deposundaki her eklentinin sayfası var ve eklentinin amacı, nasıl kullanılacağı hakkında ayrıntılı bilgi içerir. Belirli bir eklentinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için bu bilgilere bakmayı unutmayın.

Eklenti dizininde arama yapın ve ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu düşündüğünüz eklentiyi seçin. Karar vermeniz gerektiğinde aşağıdaki ipuçlarımı kullanın:

Ücretsiz ve Premium

Hepimiz bedava şeyleri severiz ama bu onların daha iyi oldukları anlamına gelmiyor. Bu WordPress eklentileri için de geçerli…

Para harcamak istemiyorsanız ücretsiz eklentiler harika olabilir. Çoğu da istediğiniz işi yapmak için yeterlidir.

Daha fazla özellik ve daha fazla özelleştirme imkanına sahip olmak istiyorsanız çoğu eklentinin ücretli sürüme yükseltilmesi gerekir.

Premium sürümü olan eklentiler, yeni WordPress sürümleriyle uyumluluk sağlamak ve daha iyi güvenlik sağlamak için sürekli güncellenmektedir.

Genel Eklenti Puanlamaları

Bir WordPress eklentisinin genel puanı size çok fazla bilgi verebilir. Eklentiyi indiren kullanıcılar eklentiye puan verebilir. Ortalama puanı 4 yıldız ve altında olan eklentileri kullanmayın.

Bir yıldız, iki yıldız veya üç yıldız derecelendirmesine sahip eklentiler genellikle sorunludur. Daha yüksek puanlı eklentiler normal çalışır ve gereken desteği sunar.

Ayrıca toplam puan sayısına bakmanızı tavsiye ederim. Örneğin, bir eklenti yalnızca beş veya yedi kişi tarafından derecelendirildiyse, nispeten yeni olduğu anlamına gelir.

Güncellemelerin Sıklığını Öğrenin

En iyi eklentiler düzenli olarak güncellenir. Eğer güncellenmiyorsa ve son güncellemelerinin üzerinden uzun zaman geçmişse, hacklenmeye karşı korunmuyor olabilirler.

Elbette bazı istisnalar olabilir, ancak düzenli güncellemeler hala önemli bir husustur.

WordPress eklenti deposunu ziyaret ederek bir eklentinin en son ne zaman güncellendiğini tam olarak kontrol edebilirsiniz.

Siz de aşağıda favori uygulamalarınızı yorum olarak gönderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir