Dijital Pazarlama Araçları ve Kaynakları Listesi

dijital pazarlama

Kişisel olarak kullandığım ve önerdiğim bu kaynak listesini derledim.

Bu araçların bir çoğu ücretsiz olmasına rağmen tahmin edebileceğiniz gibi bazıları ücretlidir. Bunlardan herhangi biri hakkında bir sorunuz varsa aşağıda yorum yap bölümünden sorabilirsiniz.

Listeye geçelim.

Markalaşma

Bir marka oluşturmak, dijital varlık oluşturmanın ilk adımıdır.

Markanızın potansiyel müşteriler tarafından yorumlanma şekli, ürün ve hizmetlerinizi satın alıp-almamayı düşünürken işletmenize güvenme şeklini etkileyecektir.

Marka ismini bulduktan sonra düşük maliyetle ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde logo yaratmak için TailorBrands kullanmanızı öneririm. Tailor Brands, dünyanın ilk yapay zeka destekli logo tasarımı ve markalaşma platformudur. Web siteleri ile çok kısa sürede ve kolay bir şekilde logo oluşturabilirsiniz.

Barındırma

Web sitemi turHost ile barındırıyorum ve daha mutlu olamazdım.

Yaklaşık 15 yıldır web sitem var ve sayısız kere hosting hizmetini değiştirmek zorunda kaldım. Çünkü ya kapandılar, ya belli bir zaman sonra kaliteleri düştü ya da başka bir sorunla karşılaştım. Turhost ile çalışmaya başladıktan sonra sorun yaşasam bile çözüm üretildi.

Ayrıca, sağlam bir altyapıya sahip en köklü web sunucuları arasındadırlar. Sonuç olarak, sitem şimşek hızında ve ne zaman bir sorum olursa veya yardıma ihtiyacım olursa, destek ekibine e-posta, sohbet veya telefon yoluyla 7/24 ulaşabiliyorum.

Web Tasarımı

Altyapı olarak WordPress kullanıyorum. Dürüst olmak gerekirse başka bir alternatif düşünemiyorum.

Açık kaynaklı bir yazılımdır ve ücretsizdir. Her türlü web sitesi, blog veya uygulama oluşturmak için kullanabilirsiniz. Web sitenizin işlevselliğini artıran binlerce ücretsiz eklentiye sahiptir. Sahip olduğunuz herhangi bir soruyu cevaplayabilecek büyük bir geliştirici topluluğuna sahiptir. Ve tüm internetteki web sitelerinin %31’i tarafından kullanılır (bu, ziyaret ettiğiniz her 3. web sitesinin WordPress üzerinde çalıştığı anlamına gelir).

Farklı bir tasarıma (temaya) ihtiyacınız varsa Themeforest‘taki ücretli temalara göz atabilirsiniz.

Ziyaretçi Takibi

Burada ihtiyacınız olan araç Google Analytics‘tir. Hem ücretsiz hem de son derece güçlü. Google Analytics’in bana verebileceğinden daha fazla veriye nadiren ihtiyaç duyarım.

Google Analytics kodunu web siteme eklemek için Google Etiket Yöneticisi‘ni kullanıyorum ve sizin de kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Yoast SEO

WordPress için ücretsiz olan Yoast SEO eklentisi olmazsa olmaz eklentilerim arasında yer alıyor. Bir dizi özelliği var ama düzenli olarak sadece üçünü kullanıyorum:

  • XML site haritaları: Daha kolay URL keşfi için arama motorlarına gönderilebilen XML site haritalarını otomatik olarak oluşturmaya yarıyor.
  • Meta robot dizini: Belirli bir URL’yi dizine ekleyip eklememe konusunda arama motorlarıyla iletişim kurmaya yarıyor.
  • SEO başlığı ve meta açıklaması: Daha yüksek sıralamalar ve daha iyi dönüşüm için tek tek URL’lerin snippet’ini optimize etmeye yarıyor.

Google Arama Konsolu

Kullandığım ikinci SEO aracı da ücretsiz olan Google Search Console. Google Arama Konsolu, kullanıcıları sitenize hangi sorguların getirdiğini görmenize, sitenizin gösterimlerini, tıklamalarını ve Google Arama’daki konumunu analiz etmenize olanak tanır. Ayrıca, XML site haritalarınızı ve tek tek URL’lerinizi Google’a göndermenize ve Google’ın sitenizin en yeni görünümüne sahip olduğundan emin olmak için dizin kapsamınızı incelemenize olanak tanır.

Semrush

Kullandığım üçüncü SEO aracı SEMrush. Ücretlidir. Ne zaman yeni ve iyi anahtar kelimeler aramak istersem veya sitemi rakiplerimden herhangi biriyle karşılaştırmak istersem SEMrush kullanırım.

Sosyal Medya

AgoraPulse

AgoraPulse, temel olarak sosyal medya pazarlaması yapmak için izleme ve yönetimi gibi ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi kapsar. Gönderileri önceden yükleyebilir ve istediğiniz bir zamanda yayınlanmalarını planlayabilirsiniz… Ayrıca gönderileriniz hakkında detaylı raporlar da alabilirsiniz.

Hashtagsforlikes

Instagram takipçi sayınızı artırmak için kanıtlanmış bir başka yöntem de trend olan hashtag’leri (etiketleri) kullanmaktır. Hashtagsforlikes , seçtiğiniz bir kelimeye bağlı olarak en trend olan hashtag’leri önerilerini sizinle paylaşır.

InVideo

Sosyal ağların temelinde içerik üretmek var. Bu içerikleri ilk metin olarak paylaşıyorduk. Facebook ve Instagram’ın hayatımıza girmesiyle metnin yerini fotoğraflar (görseller) almaya başladı. Youtube ve Tiktok ile artık video her zamankinden daha önemli.

Video oluşturma ve düzenleme işi profesyonel olmayanlar için zor bir aşama. InVideo ile bu zorluk ortadan kalkıyor. InVideo, bir video oluşturma aracıdır. Bu araçla herkes 5 dakikadan kısa bir sürede profesyonel görünümlü bir video oluşturabilirsiniz.

Pazarlama

Mailchimp

Ne teknoloji çıkarsa çıksın, e-posta ile pazarlama hala işe yarıyor ve belli bir kitle bundan vazgeçemiyor. Bu yüzden bunun için en kullanışlı olan araç Mailchimp.

Dış Kaynak Kullanımı

Dış kaynak kullanımı bir yerde kesinlikle gerekebiliyor. Bionluk’ta ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi yapabilecek yetenekli bir serbest çalışan bulabilirsiniz.. Bionluk grafik, yazı, pazarlama ve ötesine kadar her şeyi kapsıyor. Aynı şekilde bionluk alternatifi olarak OthersAPP‘ten de faydalanabilirsiniz. Kaliteli birisine denk gelme ihtimaliniz düşük olsa da R10 gibi forumlara da bakmakta yarar var.

SON

Yukarıdaki listede en fazla kullandığım sitelere yer vermeye çalıştım. Bunlar haricinde içerik oluştururken ubersuggest‘tan faydalanıyorum. Web sitemdeki eksiklikleri kontrol etmek için bir takım eklentiler ve web siteleri kullanıyorum. Fakat bunlara biraz daha kendinizi yukarıdaki konularda geliştirdikten sonra ihtiyacınız olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir